luni, 23 februarie 2009

Preşedintele Băsescu îi dă cu Bordeiul în cap primarului Videanu

Batalia pentru Parcul Bordei şi zecile de milioane de euro din jurul investiţiei controversatului om de afaceri Costel Costanda au ajuns la cel mai înalt nivel. Ieri, preşedintele Traian Băsescu a lansat tocmai de la Uricani un atac-surpriză la adresa primarului general al Capitalei, Adriean Videanu. Şeful statului şi-a exprimat, vineri, curiozitatea faţă de modul în care instituţiile statului se raportează la banii publici şi la cei privaţi, susţinând că acestea manifestă o grijă specială pentru sectorul privat.

„De curând, în Bucureşti, a fost un om de afaceri, deci vorbim de bani
privaţi, ce şi-a permis să ceară despăgubiri pentru că nu a aprobat Consiliul General să încalce Planul de Urbanism General al Bucureştiului. În acest caz, instanţa i-a dat despăgubiri de 17 milioane de dolari, bani pe care-i foloseşte ca şantaj acum pentru consiliu”, a declarat preşedintele. Referirea pare să fie destul de clară: personaje pozitive în povestirea şefului statului sunt consilierii Capitalei, iar rolul negativ îi aparţine fostului său coleg de partid Adriean Videanu, cel care-l susţine până în pânzele albe pe betonatorul Parcului Bordei, Costel Costanda.

Şarja lui Traian Băsescu pare mai degrabă o repoziţionare de ultim moment, având în vedere că toată povestea Parcului Bordei îl are la origine pe primarul Traian Băsescu, cel care şi-a pus primul semnătura în beneficiul lui Costanda. Acum, actualul primar Videanu pare să fi rămas singurul apărător al distrugătorului de parcuri, pentru asta liderul PD neprecupeţind nici un efort. Ieri, de plidă, el a refuzat să le prezinte consilierilor municipali – care îl somau să recunoască ilegalitatea împroprietăririi – documentele
de proprietate asupra Parcului Bordei, deşi susţine că ele s-ar afla în posesia sa.