luni, 23 februarie 2009

Oprisan ii cere lui Tariceanu demiterea prefectului si a sefului Politiei Vrancea

Pentru ca politia ancheteaza un primar PSD

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, i-a solicitat primului-ministru Calin Popescu Tariceanu sa ii demita „in regim de urgenta“ pe prefectul Ion Oprea, pe seful IPJ Vrancea, comisarul sef Viorel Serbanoiu, precum si alte oficialitati locale. Oprisan denunta astfel „hartuirea“ locuitorilor din Mera „de catre organele represive ale Institutiei Prefectului si Guvernului României“.

Marian Oprisan arata in scrisoarea trimisa premierului ca nu este prima oara cand e nevoit sa sesizeze „incalcarea grava a legii in judetul Vrancea“ chiar de catre cei care ar trebui sa fie garantii respectarii acesteia si solicita luarea unor masuri concrete pentru restabilirea ordinii de drept si respectarea legii. „Faptele extreme care s-au petrecut ma obliga de la bun inceput sa va solicit demiterea in regim de urgenta a prefectului Ion Oprea, sefului Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea, sefului Politiei orasului Odobesti, directorului Directiei Silvice Focsani si sefului Oficiului de Cadastru si Publicitate
Imobiliara Vrancea. Solicitarea mea are ca fundament situatia anormala care persista de mai multa vreme la nivelul judetului Vrancea si care a culminat cu hartuirea unor cetateni de catre organele represive ale Institutiei Prefectului si Guvernului României“, se arata in scrisoarea semnata de Oprisan.

Cuiul lui Pepelea este primarul din comuna Mera
Seful administratiei judetene arata ca este vorba de un grup de locuitori ai comunei Mera care detin documente
ce atesta faptul ca sunt proprietari ai unei suprafete de 500 hectare de padure in zona, dar carora le este refuzata sistematic punerea in posesie. „Conform prevederilor legale, aceste persoane au intreprins toate demersurile pentru obtinerea dreptului de proprietate asupra acestor terenuri, in cele din urma Comisia judeteana de reconstituire a dreptului de proprietate validând solicitarea in cauza. Consecinta fireasca ar fi fost ca Regia Nationala a Padurilor - Directia Silvica Focsani sa puna la dispozitia Comisiei Locale Mera de stabilire a dreptului de proprietate terenul forestier solicitat in vederea punerii in posesie a proprietarilor. Numai ca Directia Silvica a refuzat fara nici o justificare acest lucru si, desi nu avea nici o calitate in aceasta speta, a atacat in instanta hotarârile celor doua comisii, uzând de toate caile de atac pentru a intârzia cât mai mult posibil procesul de retrocedare“, mai arata presedintele Consiliului judetean. Marian Oprisan mai arata ca IPJ Vrancea a trecut la intocmirea abuziva a unor dosare impotriva celor care isi cer drepturile, printre care la loc de cinste sta primarul PSD din comuna Mera.