luni, 13 iulie 2009

„Victor poate să bată orice jucător din echipa Rusiei”

chipa de Cupa Davis a ţării noastre va juca, în martie 2009, cu Rusia, în primul tur al Grupei Mondiale

Dumitru Hărădău spune că meciul se va juca pe zgură la Sala Polivalentă sau la Romexpo

România joacă în primul tur al Cupei Davis, Grupa Mondială, cu un adversar extraordinar de puternic. Rusia vine la Bucureşti la începutul lunii martie 2009, între 6 şi 8, şi dacă aruncăm o scurtă privire pe lista jucătorilor ruşilor şi pe rezultatele lor din ultimii ani ne dăm seama că şansele noastre de a ne califica sunt mai degrabă teoretice.

Opt jucători are Rusia în Top 100 ATP, dintre care patru, Nikolay Davidenko, Igor Andreev, Mihai Iujnîi şi Dmitry Tursunov între primii 30 de jucători ai lumii, iar în Cupa Davis Rusia a câştigat trofeul în 2006, a jucat finala cu SUA în 2007 şi a pierdut în semifinalele actualei ediţii.

Că Rusia este un adversar mai mult decât puternic o confirmă toate declaraţiile oamenilor de tenis din România care, la unison, regretă că am căzut tocmai cu ruşii, dar se bucură că măcar jucăm acasă. „Nu prea e bună tragerea la sorţi pentru noi. Sper ca băieţii să fie în formă când se va juca meciul. Mai ales Victor. Eu sunt sigur că Victor poată să bată orice jucător din echipa Rusiei. E bine că jucăm acasă, aşa avem o şansă în plus“, a spus Andrei Pavel pentru Mediafax, cel mai bun jucător român al ultimului recunoscând, clar, valoarea adversarilor noştri: „Jucăm cu o echipă care este clar favorită. Este una dintre cele mai tari echipe din lume. E şi normal, când ai jucători cum sunt Davidenko, Andreev, Tursunov, Safin. Noi pornim cu şansa a doua, însă e bine pe de altă parte că aducem o echipă atât de puternică în România“.

Pavel ar vrea să joace

Altfel, cu gândul la meciul de anul viitor Andrei Pavel pare tentat să joace pentru România, dar mai degrabă, se vede pe teren în funcţia de căpitan nejucător: „Eu o să mai fac încă o tomografie la spate în această săptămână, să văd cum mai stau cu spatele. Dacă rezultatul o să fie unul bun, poate mai încerc o dată
să mă apuc de treabă, însă sunt şanse mici. Eu aş vrea, ar fi o onoare pentru mine un meci în Cupa Davis cu Rusia, dar fiecare îşi cunoaşte corpul“.

O altă problemă pe care trebuie să o rezolvăm este cea a terenului. Meciul din februarie se va juca mai mult ca sigur în sală, de preferat pe zgură, şi, pentru că ITF nu mai acceptă săli cu mai puţin de 4.000 de locuri, în acest moment avem, după cum spune preşedintele FR de Tenis, doar două alternative: Sala Polivalentă şi Sala Romexpo, ambele din Capitală.

„Vom avea probleme cu sala în care va trebui să jucăm, care va trebui să aibă minim 4.000 de locuri, iar în acest an nu se va mai face nicio excepţie din acest punct de vedere. Este adevărat că la Romexpo avem un complex foarte mare şi am putea să amenajăm acolo un teren de zgură. Nu ştiu în ce măsură am putea să facem acelaşi lucru la Polivalentă, deşi ar fi mai bine să jucăm acolo. Mai este mult timp până atunci şi vom căuta cea mai bună soluţie“, a precizat Dumitru Hărădău, care speră ca Andrei Pavel să revină în echipa României de Cupă Davis, chiar şi în altă calitate
decât cea de jucător: „Sper ca Pavel să revină totuşi la Cupa Davis.