luni, 13 iulie 2009

Cluj: Cearta pentru bani in Consiliul Judetean

Alocarea de fonduri pentru proiectele de dezvoltare ale localitatilor din judetul Cluj a provocat un adevarat scandal in Consiliul Judetean (CJ).

Timp de mai bine de o ora, alesii judeteni ai PNL si PSD, pe de o parte, si cei ai PD-L, pe de alta, s-au certat, lansindu-si acuze reciproce legate de politizarea banului
public. Cei mai nemultumiti au fost consilierii PSD si PNL, care au acuzat ca 6,6 milioane de lei
au fost impartite dupa criterii exclusiv politice.
"Sintem la o sedinta a Consiliului Judetean, nu la o dezbatere politica publica. Se vede clar ca toate comunele conduse de primari PD-L au primit sume uriase. Dati dovada de dispret total fata de cetatenii acestui judet si, prin urmare, noi vom vota impotriva acestui proiect, pentru ca este imoral si anormal", a declarat fostul presedinte al CJ, Marius Nicoara, acum simplu consilier PNL.
Democrat-liberalul Mihail Hardau a sustinut, insa, ca prin aceste alocari nu s-a facut altceva decit o echilibrare a alocarilor de fonduri, acuzind ca, in timpul mandatului lui Nicoara la conducerea CJ, grosul banilor mergea inspre comunele conduse de liberali. Presedintele CJ, Alin Tise, a dat ca exemplu fondurile alocate de Guvern pentru scolile din judet. Potrivit lui Tise, peste 50% din banii pentru scoli au mers in comunele conduse de primari liberali.