luni, 13 iulie 2009

Piţurcă a luat un Mercedes pe numele lui Marica

ictor Piţurcă a apelat la Ciprian Marica, de la VfB Stuttgart, pentru a cumpăra un Mercedes mai ieftin. Fotbaliştii de la echipa germană beneficiază de reduceri din partea producătorului. Antrenorul echipei naţionale de fotbal a României a ajuns într-o situaţie de incompatibilitate morală faţă de funcţia pe care o ocupă, după ce acum două zile a recunoscut că şi-a cumpărat mai ieftin un automobil marca Mercedes, model CL500, prin intermediul internaţionalului Ciprian Marica, jucător pe care-l antrenează la naţională!

Selecţionerul a apelat la elevul său, Ciprian Marica, pentru a cumpăra un automobil cu 25.490 de euro mai ieftin decât preţul de catalog.

„Marica mi-a adus maşina. Din Germania i-au dat şi numărul, 666... Actele sunt făcute pe numele lui“, a declarat, senin, Piţi, ca şi cum ar fi normal ca un jucător să facă astfel de servicii
tehnicianului naţionalei!

127.450 de euro
, preţul de catalog

Întâmplarea pare neverosimilă şi ridică o problemă de moralitate. De ce a folosit antrenorul această modalitate pentru a-şi achiziţiona limuzina, al cărei preţ de catalog este de 127.450 de euro? Piţurcă a apelat la Marica deoarece atacantul beneficiază de o reducere de 20 la sută la produsele firmei Mercedes, unul dintre sponsorii formaţiei VfB Stuttgart, acolo unde fotbalistul român evoluează în prezent. Tehnicianul tricolorilor a economisit astfel, datorită serviciului făcut de elevul său, o sumă importantă: 25.490 de euro.

Jucătorul n-a putut fi contactat ieri, pentru a-şi spune punctul de vedere legat de acest caz. Pe numărul de Germania a răspuns mama jucătorului. „Ciprian nu mai foloseşte acest număr de telefon. Mi-a lăsat mie aparatul. Sunt mama lui“, ne-a declarat doamna Marica, care apoi a închis fără a oferi alte detalii.

Federaţia face zid viu în jurul selecţionerului, considerând că altele sunt probleme care ard la naţională. Surprinzător, preşedintele Mircea Sandu nu vede vreo problemă în faptul că antrenorul a apelat la un fotbalist pentru a-şi achiziţiona o maşină. „Nu e de acuzat Piţurcă pentru faptul că a procedat astfel. Este problema lui personală“, s-a poziţionat Naşu’ în apărarea subalternului său.

25.490 de euro atât a economisit Victor Piţurcă apelând la serviciile lui Ciprian Marica pentru a-şi cumpăra un Mercedes CL500

MIRCEA SANDU ANUNŢĂ

„Va fi şedinţă după partida cu Franţa“

Situaţia tinde să devină critică la naţională. Meciul din preliminariile Cupei Mondiale, cu Franţa, programat la Constanţa, pe 11 octombrie, îi găseşte pe tricolori afectaţi de debutul ratat.

Orice rezultat în afara victoriei cu vicecampioana lumii ne-ar compromite şansele de calificare la turneul final din 2010. Lucrurile par să devină explozive, după ce selecţionerul a anunţat că nu renunţă nici în cazul unui eşec usturător contra „cocoşilor“. „Nu-mi dau demisia nici dacă pierdem cu 10-0 cu Franţa!“, a anunţat tehnicianul, care are o clauză de reziliere a contractului de un milion de euro. Dacă va renunţa de bunăvoie, Piţurcă va trebui să dea cu piciorul acestei sume.

„După meciul cu Franţa, de la Constanţa, la FRF va avea loc o şedinţă de analiză a situaţiei la echipa mare, dar şi la reprezentativa de tineret. Aşteptăm explicaţii. Sper să învingem cu 1-0 şi să nu mai fie cazul să comentez declaraţii de genul «nu-mi dau demisia nici dacă pierd cu 10-0!»“, a menţionat ieri, pentru EVZ, Mircea Sandu, primul locatar de la „Casa Fotbalului“.

Principalul impediment în a-l da afară pe Piţurcă îl reprezintă clauza de reziliere a antrenorului, dar şi faptul că angajarea unui alt tehnician ar necesita cheltuieli suplimentare. Cum Piţurcă a avertizat că nu-şi dă demisia indiferent de situaţie, federaţia va fi silită să-i plătească despăgubiri, dacă îl va da afară. Piţurcă are un contract „beton“, în care se menţionează că este silit să plece doar dacă „nu mai sunt şanse matematice de calificare“.

Pe de altă parte, Mircea Sandu pare să fi ajuns la capătul răbdării. „Nu contează despăgubirile pe care i le vom plăti lui Piţi“, spunea Naşul după eşecul suferit la Cluj de tricolori, 0-3 cu Lituania, în debutul campaniei pentru Mondiale.

Mircea Sandu, preşedintele FRF: "După meciul cu Franţa, de la Constanţa, la FRF va avea loc o şedinţă de analiză a situaţiei la echipa mare, dar şi la reprezentativa de tineret. Aşteptăm explicaţii."